[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه::
اخبار::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 11، شماره 40 - ( پاییز1402 1402 ) ::
جلد 11 شماره 40 صفحات 54-48 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تلفیق رژیم غذایی مدیترانه ای با رژیم مبتنی بر کاهش فشار خون در سلامت قلب و عروق: بررسی مطالعات اخیر
حسین موسوی ، سمیرا نسبی زاده ، شهریار صادقی ، علیرضا شهریاری ، مراد اسماعیل زالی ، وحید هادی ، هادی پورمیرزایی علیائی ، سعید هادی
دانشگاه علوم پزشکی ارتش
چکیده:   (80 مشاهده)
زمینه و هدف: بیماری های قلبی عروقی (CVD) با شیوع قابل توجهی در کشورهای در حال توسعه و خاورمیانه، علت اصلی مرگ و میر در سطح جهان است. الگوهای غذایی نقش مهمی در پیشگیری و مدیریت CVD دارند. این مطالعه مروری بر رژیم غذایی MIND و تأثیر آن بر سلامت قلب و عروق تمرکز دارد.
روش‌ها: یک بررسی جامع از مطالعات منتشر شده بین سال‌های 2021 و 2023 با استفاده از پایگاه‌های اطلاعاتی PubMed، Google Scholar و Scopus انجام شد. عبارات کلیدی شامل «بیماری قلبی»، «CVD»، «رژیم غذایی MIND» و « Mediterranean-DASH diet for Neurodegenerative Delay» بود. مطالعات مربوط به تأثیر رژیم غذایی MIND بر CVD، شامل مطالعات کوهورت،مقطعی و مورد شاهدی وارد شدند.
یافته‌ها: رژیم غذایی MIND، غنی از غذاهای گیاهی، چربی‌های غیراشباع از روغن زیتون، و گوشت قرمز و لبنیات کم، رابطه معکوس معنی‌داری با عوامل خطر CVD نشان می‌دهد. اجزای خاصی مانند غلات کامل، حبوبات، انواع تمشک ها و آجیل با کاهش وزن بدن، کاهش سطح CRP و بهبود مارکرهای قلبی عروقی مرتبط بودند. نتایج متضاد در برخی از مطالعات پیچیدگی تأثیرات رژیم غذایی بر سلامت قلب را برجسته می­کند.
نتیجه‌گیری: رژیم غذایی MIND یک استراتژی غذایی مناسب برای کاهش خطرات قلبی عروقی، با پیامدهایی برای عملکرد بالینی و سیاست سلامت عمومی ارائه می‌کند. با این حال، تحقیقات آینده، به‌ویژه کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی‌شده و کنترل‌شده، باید علیت را ایجاد کنند و اثربخشی رژیم غذایی را در بین جمعیت‌های مختلف بیشتر بررسی کنند.
 
شماره‌ی مقاله: 6
واژه‌های کلیدی: بیماری قلبی عروقی، رژیم غذایی MIND، رژیم غذایی Mediterranean-DASH، رژیم غذایی، سلامت قلب و عروق
متن کامل [PDF 189 kb]   (52 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/9/6 | پذیرش: 1402/9/27 | انتشار: 1403/1/11
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi H, Nesbizadeh S, Sadeghi S, Shahriari A, Zali M E, Hadi V, et al . Combining the Mediterranean diet with a diet based on lowering blood pressure in cardiovascular health: a review of recent studies. NPWJM 2023; 11 (40) : 6
URL: http://npwjm.ajaums.ac.ir/article-1-988-fa.html

موسوی حسین، نسبی زاده سمیرا، صادقی شهریار، شهریاری علیرضا، زالی مراد اسماعیل، هادی وحید، و همکاران.. بررسی تلفیق رژیم غذایی مدیترانه ای با رژیم مبتنی بر کاهش فشار خون در سلامت قلب و عروق: بررسی مطالعات اخیر. پرستار و پزشک در رزم. 1402; 11 (40) :48-54

URL: http://npwjm.ajaums.ac.ir/article-1-988-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 40 - ( پاییز1402 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
پرستار و پزشک در رزم Nurse and Physician Within War
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645