زمینه و هدف: بیماری های قلبی عروقی (CVD) با شیوع قابل توجهی در کشورهای در حال توسعه و خاورمیانه، علت اصلی مرگ و میر در سطح جهان است. الگوهای غذایی نقش مهمی در پیشگیری و مدیریت CVD دارند. این مطالعه مروری بر رژیم غذایی MIND و تأثیر آن بر سلامت قلب و عروق تمرکز دارد. روشها: یک بررسی جامع از مطالعات منتشر شده بین سالهای 2021 و 2023 با استفاده از پایگاههای اطلاعاتی PubMed، Google Scholar و Scopus انجام شد. عبارات کلیدی شامل «بیماری قلبی»، «CVD»، «رژیم غذایی MIND» و «Mediterranean-DASH diet for Neurodegenerative Delay» بود. مطالعات مربوط به تأثیر رژیم غذایی MIND بر CVD، شامل مطالعات کوهورت،مقطعی و مورد شاهدی وارد شدند. یافتهها: رژیم غذایی MIND، غنی از غذاهای گیاهی، چربیهای غیراشباع از روغن زیتون، و گوشت قرمز و لبنیات کم، رابطه معکوس معنیداری با عوامل خطر CVD نشان میدهد. اجزای خاصی مانند غلات کامل، حبوبات، انواع تمشک ها و آجیل با کاهش وزن بدن، کاهش سطح CRP و بهبود مارکرهای قلبی عروقی مرتبط بودند. نتایج متضاد در برخی از مطالعات پیچیدگی تأثیرات رژیم غذایی بر سلامت قلب را برجسته میکند. نتیجهگیری: رژیم غذایی MIND یک استراتژی غذایی مناسب برای کاهش خطرات قلبی عروقی، با پیامدهایی برای عملکرد بالینی و سیاست سلامت عمومی ارائه میکند. با این حال، تحقیقات آینده، بهویژه کارآزماییهای تصادفیسازیشده و کنترلشده، باید علیت را ایجاد کنند و اثربخشی رژیم غذایی را در بین جمعیتهای مختلف بیشتر بررسی کنند.
Mousavi H, Nesbizadeh S, Sadeghi S, Shahriari A, Zali M E, Hadi V, et al . Combining the Mediterranean diet with a diet based on lowering blood pressure in cardiovascular health: a review of recent studies. NPWJM 2023; 11 (40) : 6 URL: http://npwjm.ajaums.ac.ir/article-1-988-fa.html
موسوی حسین، نسبی زاده سمیرا، صادقی شهریار، شهریاری علیرضا، زالی مراد اسماعیل، هادی وحید، و همکاران.. بررسی تلفیق رژیم غذایی مدیترانه ای با رژیم مبتنی بر کاهش فشار خون در سلامت قلب و عروق: بررسی مطالعات اخیر. پرستار و پزشک در رزم. 1402; 11 (40) :48-54