[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه::
اخبار::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 12، شماره 43 - ( تابستان 1403 1403 ) ::
جلد 12 شماره 43 صفحات 27-20 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ارتباط "شاخص تغذیه سالم، 2015 " با بیماری‌های قلبی- ‌‌عروقی (مطالعه مورد شاهدی)
سید حسین موسوی ، محمد حسن کاظمی گلوگاهی2 ، شهریار صادقی ، علیرضا شهریاری ، مراد اسماعیل زالی ، آراسب دباغ مقدم ، شهباز زارعی ، سعید قاسمی ، وحید هادی ، سعید هادی
دانشگاه علوم پزشکی ارتش
چکیده:   (108 مشاهده)
زمینه: بیماریهای قلبی-عروقی (Cardiovascular disease (CVD)) مهمترین علت مرگ و میر و ناتوانی در کشور های پیشرفته و در کشور های در حال پیشرفت هستند. اهمیت نقش تغذیه در پیشگیری و کاهش بیماری های مزمن غیر قابل انکار است.
هدف:  این مطالعه به بررسی ارتباط "شاخص تغذیه سالم، 2015 "  با بیماری های قلبی- عروقی در مراجعین به بیمارستان های ارتش در سال 1401می پردازد.
روش کار: این مطالعه، یک بررسی مورد شاهدی می­باشد که بر 119 بیمار مبتلا به بیماری قلبی- عروقی (گروه مورد) و 239 بیمار غیر مبتلا به بیماری های قلبی عروقی (گروه شاهد) مراجعه کننده به بیمارستانی در شهر اصفهان انجام شد. اطلاعات فردی شامل اطلاعات دموگرافیک، شیوه زندگی و خصوصیات تن سنجی افراد شرکت کننده جمع آوری شد. وضعیت تغذیه با استفاده از پرسشنامه نیمه کمی بسامد خوراک (FFQ) (شامل 178 ماده غذایی) توسط مصاحبه حضوری تکمیل و دریافت مواد غذایی و  شاخص تغذیه سالم، 2015 (HEI,2015) محاسبه گردید.
یافته ها:  نتایج نشان داد که گروه مورد (مبتلا به بیماری های قلبی -عروقی) به طور معنی داری، نمایه توده بدنی بالاتر، تعداد ساعات خواب کمتر، قند خون ناشتا بالاتر، دریافت چربی بالاتر، دریافت فیبر محلول و غیر محلول و امتیاز شاخص تغدیه سالم کمتری بودند. افرادی که در پنجک های بالاتر HEI قرار داشتند، احتمال داشتن بیماری های قلبی- عروقی در آن ها کمتر بود.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که امتیاز بالاتر  HEI,2015 در ارتباط با خطر کمتر بیماری های قلبی- عروقی می باشد.
 
شماره‌ی مقاله: 3
واژه‌های کلیدی: تغذیه، شاخص تغذیه سالم، بیماری های قلبی- عروقی
متن کامل [PDF 306 kb]   (65 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/9/10 | پذیرش: 1403/10/5 | انتشار: 1403/10/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi S H, Kazemi Glougahi M H, Sadeghi S, Shahriari A, Esmaeil Zali M, Dabbagh Moghaddam A, et al . 1. Sawant A, Shetty D, Mankeshwar R, Ashavaid TF. Prevalence of dyslipidemia in young adult Indian population. JAPI. 2008;56:99-102. 2. Cooper R, Cutler J, Desvigne-Nickens P, Fortmann SP, Friedman L, Havlik R, et al. Trends and disparities in coronary heart disease, stroke, and other cardiovascular diseases in the United States findings of the national conference on cardiovascular disease prevention. Circulation. 2000;102(25):3137-47. 3. Hatmi Z, Tahvildari S, Motlag AG, Kashani AS. Prevalence of coronary artery disease risk factors in Iran: a population based survey. BMC Cardiovascular Disorders. 2007;7(1):32. 4. Sheppard L, Senior J, Park CH, Mockenhaupt R, Chodzko-Zajko W, Bazzarre T. The National Blueprint Consensus Conference summary report: strategic priorities for increasing physical activity among adults aged≥ 50. American journal of preventive medicine. 2003;25(3):209-13. 5. Hann CS, Rock CL, King I, Drewnowski A. Validation of the Healthy Eating Index with use of plasma biom. NPWJM 2024; 12 (43) : 3
URL: http://npwjm.ajaums.ac.ir/article-1-1053-fa.html

موسوی سید حسین، کاظمی گلوگاهی2 محمد حسن، صادقی شهریار، شهریاری علیرضا، زالی مراد اسماعیل، دباغ مقدم آراسب، و همکاران. و همکاران.. بررسی ارتباط "شاخص تغذیه سالم، 2015 " با بیماری‌های قلبی- ‌‌عروقی (مطالعه مورد شاهدی). پرستار و پزشک در رزم. 1403; 12 (43) :20-27

URL: http://npwjm.ajaums.ac.ir/article-1-1053-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 43 - ( تابستان 1403 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
پرستار و پزشک در رزم Nurse and Physician Within War
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4679