[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه::
اخبار::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 10، شماره 36 - ( پاییز ۱۴۰۱ 1401 ) ::
جلد 10 شماره 36 صفحات 27-16 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی خواص فیزیک وشیمیایی ماکارونی‌فرمی غنی‌سازی شده با جلبک دونالیلاسالینا با بالاترین میزان ترکیبات زیست فعال
اورنگ عیوض زاده ، لیلا ناطقی ، علیرضا دولتیاری
چکیده:   (1085 مشاهده)
غنی‌سازی محصولات غذایی توسط جلبک‌ها که موادی ارزان قیمت برای مصرف انسان‌ها بوده و غنی از پروتئین، کاروتنوئید، انتی اکسیدانها، امگا ۳ و اسید چرب می‌باشند، از لحاظ ارزش تغذیه‌ای بسیار حائز اهمیت می‌باشند. هدف از تحقیق حاضر بررسی ویژگی­های فیزیکوشیمیایی و حسی ماکارونی فرمی حاوی جلبک دونالینا سالینا (0 ، 5/1، 3، 5/4 و 6 درصد) و تعیین بهترین فرمولاسیون از نظر ویژگی­های فیزیکوشیمیایی و حسی بود. بنابراین 5 تیمار تهیه گردید و نتایج به روش آنالیز واریانس یکطرفه دانکن در نرم افزار مینی تب 16 و سطح احتمال ۵ درصد تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان داد که غلظت­های مختلف جلبک دونالیلا سالینا در ماکارونی بر تغییرات میزان چربی، رطوبت، پروتئین، کربوهیدرات، خاکستر، آهن، کلسیم، شاخص رنگی a*،  b* و L* ، افت پخت و سفتی بافت نمونه های ماکارونی معنی دار (05/0p) بود بطوری که با افزایش درصد جلبک دونالیلا سالینا میزان چربی، رطوبت، پروتئین، خاکستر، آهن، کلسیم، شاخص رنگی a*،  b* و به صورت معنی داری (05/0p) افزایش و میزان کربوهیدرات، شاخص رنگی L* و افت پخت، سفتی بافت به صورت معنی داری (05/0p) کاهش یافت. همچنین غلظت­های مختلف جلبک دونالیلا سالینا در ماکارونی، بر تغییرات میزان ارزیابی حسی رنگ، طعم و پذیرش کلی نمونه های ماکارونی اثر معنی دار داشت (05/0p) در حالی که بر تغییرات میزان ارزیابی حسی بافت نمونه­های ماکارونی تاثیر معنی دار نداشت (05/0<p).
شماره‌ی مقاله: 2
واژه‌های کلیدی: جلبک، دونالیلا سالینا، ماکارونی فرمی، غنی‌سازی
متن کامل [PDF 430 kb]   (373 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/11/18 | پذیرش: 1400/12/5 | انتشار: 1401/9/18
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eyvazzadeh O, Nateghi L, Dolatyari A. Investigation of physicochemical properties of pasta enriched with donalilasalina with the highest amount of bioactive compounds. NPWJM 2022; 10 (36) : 2
URL: http://npwjm.ajaums.ac.ir/article-1-884-fa.html

عیوض زاده اورنگ، ناطقی لیلا، دولتیاری علیرضا. بررسی خواص فیزیک وشیمیایی ماکارونی‌فرمی غنی‌سازی شده با جلبک دونالیلاسالینا با بالاترین میزان ترکیبات زیست فعال. پرستار و پزشک در رزم. 1401; 10 (36) :16-27

URL: http://npwjm.ajaums.ac.ir/article-1-884-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 36 - ( پاییز ۱۴۰۱ 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
پرستار و پزشک در رزم Nurse and Physician Within War
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645