:: دوره 9، شماره 31 - ( تابستان 1400 1400 ) ::
اسماعیل حیدرانلو ، علی مرادی ، سعید قاسمی ، مهدی سالاری ، مریم خلیلی ، همایون ملکی
دانشکده پرستاری
مقدمه: با ﺗﻮﺟﻪ ﺷﯿﻮع ﺑﺎﻻی نارسایی مزمن کلیه و همودیالیز و اپیدمی ﮐﺮوﻧﺎ، بیماران همودیالیزی استرس و نگرانی زیادی در مورد انجام همودیالیز در بیمارستان داشتند لذا این پژوهش با هدف تعیین میزان اضطراب و افسردگی در بیماران همودیالیزی مراجعه کننده به یک بیمارستان­ نظامی در اپیدمی کرونا انجام گردید.
روش کار: این مطالعه از نوع توصیفی-مقطعی است که جامعه آماری آن 250 نفر از بیماران همودیالیزی مراجعه کننده به یک بیمارستان نظامی در تهران، جهت انجام همودیالیز از تاریخ 5 آذر سال1399 تا 5 اردیبهشت سال 1400 در اپیدمی کرونا مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات، یک چک لیست محقق ساخته بود که طی مصاحبه حضوری با بیماران همودیالیزی در بخش دیالیز و با استفاده از پرونده پزشکی آنها تکمیل شد و برای بررسی میزان اضطراب و افسردگی از پرسشنامه مقیاس بیمارستانی اضطراب و افسردگی (HADS) استفاده شد، سپس با استفاده از نرم افزار SPSS 22، آنالیز و تجزیه و تحلیل اطلاعات آماری انجام شد.
یافته ها: نتایج مطالعه نشان داد که در دوران شیوع کرونا بین سالهای تحت دیالیز بودن و نمره اضطراب، رابطه­ی معکوس و بین سالهای تحت دیالیز بودن و نمره افسردگی، رابطه­ی مستقیم وجود دارد. همچنین بین سن بیماران و نمره افسردگی، رابطه معکوس و بین تاهل و نمره افسردگی نیز رابطه مستقیم وجود دارد.
نتیجه گیری: حمایت خانواده و جامعه و اختصاص منابع مالی و انسانی و افزایش سطح آگاهی بیماران و خانوادههایشان در ارتقای بهداشت روانی بیماران همودیالیزی میتواند موثر باشد.
شماره‌ی مقاله: 7
واژه‌های کلیدی: اپیدمی کرونا، اضطراب، افسردگی، بیماران همودیالیزی
دریافت: 1400/6/9 | پذیرش: 1400/8/21 | انتشار: 1400/10/4

heidaranlu E, moradi A, ghasemi S, salari M, khalili M, maleki H. Evaluation of Anxiety and Depression in Hemodialysis Patients Referred to one military Hospital at Tehran in Covid-19 Epidemic. NPWJM 2021; 9 (31) : 7