:: دوره 10، شماره 34 - ( بهار ۱۴۰۱ 1401 ) ::
فاطمه بابایی ، داریوش رخ افروز ، محمد آدینه ، محمد حسین حقیقی زاده
دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز
مقدمه :
 داشتن آگـاهی و دانـش کافی در رابطه با خون و فرآورده هـای آن برای پرستاران، از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا این پژوهش با هدف تعیین تاثیر استفاده از آموزش ترکیبی در رابطه با تزریق خون ایمن ، بر آگاهی و عملکرد پرستاران انجام شد.

مواد و روش ها:
این مطالعه نیمه تجربی با مشارکت 50 پرستار شاغل در بخش های مختلف بیمارستان های جنوب غرب نزاجا اهواز در سال 1398انجام شد. انتخاب بخش ها بصورت تصادفی و انتخاب پرستاران به صورت در دسترس بود. پس از انتخاب نمونه ها بر اساس معیار های ورود، داده ها قبل و بعد از آموزش ترکیبی، با استفاده از پرسشنامه سنجش آگاهی و عملکرد پرستاران در رابطه با تزریق خون ایمن جمع آوری گردید و با استفاده از آزمون های آماری تی زوجی، ویل کاکسون و آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر و نرم افزار SPSS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته ها:
نتایج نشان داد که میانگین نمره آگاهی و عملکرد پرستاران  در رابطه با تزریق خون ایمن بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله، به طور معنی داری افزایش یافته است(p<0/001). همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که میزان آگاهی و عملکرد بعداز مداخله نسبت به قبل از مداخله به سطح متوسط تا خوب بهبود یافته است.

نتیجه گیری: باتوجه به افزایش سطح آگاهی و عملکرد پرستاران پس از مداخله نسبت به قبل از مداخله، پیشنهاد می شود که از این روش آموزشی جهت بهبود دانش و عملکرد پرستاران در بیمارستان های مختلف استفاده گردد.
واژه‌های کلیدی: آموزش ترکیبی، آگاهی، عملکرد، پرستار، تزریق خون ایمن
دریافت: 1400/4/28 | پذیرش: 1401/3/27 | انتشار: 1401/3/24

Babai F, Rokhafroz D, Adineh M, Hagigizadeh M H. The effect of using combined education regarding safe blood transfusion on knowledge and practice of nurses in NZAJA hospitals in southwest in 2019. NPWJM 2022; 10 (34) : 1

بابایی فاطمه، رخ افروز داریوش، آدینه محمد، حقیقی زاده محمد حسین. بررسی تاثیر استفاده از آموزش ترکیبی در رابطه با تزریق خون ایمن، بر آگاهی و عملکرد پرستاران در بیمارستان های جنوب غرب نزاجا سال1398. پرستار و پزشک در رزم. 1401; 10 (34) :6-13