:: دوره 9، شماره 32 - ( پاییز 1400 1400 ) ::
مجتبی ساتکین ، نعمت ستوده اصل ، سیدابوالقاسم مهری نژاد ، حسن اسدزاده
چکیده:   (1952 مشاهده)
مقدمه: غنی‌­سازی زندگی زناشویی برنامه‌­ای در جهت تقویت سلامت روابط زوجین متاهل است. با توجه به تاکیدات فراوان آموزه­‌های اسلامی در مورد زندگی زناشویی، پژوهش حاضر با هدف طراحی، تدوین و روایی‌­یابی بسته‌­ی آموزشی غنی‌­سازی زندگی­‌زناشویی برمبنای آموزه­‌های ­اسلامی انجام شد.
روش‌کار: مطالعه حاضر در دو مرحله کلـی اجـرا شـد. در مرحله‌­ی طراحی و تدوین بسته، روش پژوهش تحلیل محتوای کیفی قراردادی با رویکرد سیه و شانون بود و به روش استقرایی انجام شد. محتوای مورد پژوهش از طریق جستجوی الکترونیکی در پایگاه­‌های جهاد دانشگاهی، مگیران، نورمگز، ایران­داک و پایگاه جامع علوم-انسانی و معرفی لیستی از منابع مرتبط با موضوع توسط تیم تحقیق انتخاب شدند. در مرحله­‌ی دوم نیز برای روایی‌­یابی محتوای بسته­‌ی آموزشی، از نظرات پنل تخصصی 15 نفره به روش دلفی استفاده شد و ضریب نسبی روایی‌­محتوا (CVR) و شاخص روایی­‌محتوا (CVI) محاسبه گردید.
یافته‌­ها: نتایج بررسی روایی‌­محتوایی بسته آموزشی توسط پنل­ متخصصان نشان داد CVR کل بسته­، جلسات حضوری و جلسات غیرحضوری، به‌­ترتیب 0/91، 0/85 و 0/97 و همچنین CVI کل بسته­، جلسات حضوری و جلسات غیرحضوری به ترتیب 0/95، 0/92 و 0/99 می‌­باشد که نشان­‌دهنده دارا بودن حداقل مقدار مورد قبول است.
نتیجه‌­گیری: بسته‌­ی آموزشی غنی­سازی زندگی زناشویی حاضر با وجود استفاده‌­ی کاربردی از برخی مفاهیم معنوی مانند عقل، قلب، جهاد اکبر، حیا، شکر، صبر، غیرت، عبادت، توفیق الهی، ذکر، غیب و معنویت از روایی‌­محتوایی قابل قبولی برخوردار است و برای کاربرد­های آموزشی و پژوهشی مناسب می­باشد.
واژه‌های کلیدی: غنی سازی زندگی زناشویی، آموزه های اسلامی، معنویت، بسته آموزشی
دریافت: 1400/2/14 | پذیرش: 1400/10/8 | انتشار: 1400/10/8

Satkin M, Sotodehasl N, Mehrinejad S A, Asadzadeh H. Design, compilation and validation of educational package of marital enrichment based on Islamic teachings. NPWJM 2021; 9 (32) : 4

ساتکین مجتبی، ستوده اصل نعمت، مهری نژاد سیدابوالقاسم، اسدزاده حسن. طراحی، تدوین و روایی یابی بسته آموزشی غنی سازی زندگی زناشویی برمبنای آموزه های اسلامی. پرستار و پزشک در رزم. 1400; 9 (32) :40-53