:: دوره 9، شماره 31 - ( تابستان 1400 1400 ) ::
کوثر عظیمی ، بتول احدی ، مهرانگیز پیوسته گر ، روشنک خدابخش
دانشاه الزهرا
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین سیستم بازداری رفتاری و قربانی شدن با بدریخت انگاری بدن از طریق میانجی­گری تحریفات شناختی بین فردی انجام گرفت.
روش کار: روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود که از طریق تحلیل مسیر انجام شد. جامعه آماری پژوهش دانش آموزان مقطع متوسطه در سال تحصیلی 1398-1399 شهر تهران بود. تعداد 364 نفر با روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌­ای چند مرحله‌ای انتخاب و با مقیاس اصلاح ‌شده وسواس فکری-عملی ییل براون، مقیاس تحریف‌­های شناختی بین فردی، مقیاس قربانی شدن مرادی خرده مقیاس سیستم بازداری رفتاری مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته­‌ها: نتایج تحلیل مسیر نشان داد سیستم بازداری رفتاری، قربانی شدن و تحریفات شناختی بین فردی با بدریخت انگاری بدن رابطه مستقیم و مثبت دارند و تحریفات شناختی بین فردی نقش واسط‌ه­ای معناداری بین سیستم بازداری رفتاری، قربانی شدن و نشانگان بدریخت انگاری بدن دارد.
نتیجه‌گیری: سیستم بازداری رفتاری، قربانی شدن و تحریفات شناختی بین فردی در بدریخت انگاری بدن دانش آموزان نقش دارند. این نتایج در طراحی برنامه­‌های مشاوره­ای و درمانی برای دانش آموزان قابل‌استفاده است.
واژه‌های کلیدی: تحریفات شناختی بین فردی، سیستم بازداری رفتاری، قربانی شدن، بدریخت انگاری بدن
دریافت: 1399/12/5 | پذیرش: 1400/9/21 | انتشار: 1400/9/21

azimi K, ahadi B, paivastegar M, khodabakhsh R. Modeling the relationship between the behavioral inhibition system, victimization and reward experiences on body dysmorphic considering mediating role of interpersonal cognitive distortions. NPWJM 2021; 9 (31) : 5

عظیمی کوثر، احدی بتول، پیوسته گر مهرانگیز، خدابخش روشنک. مدل یابی رابطه بین سیستم بازداری رفتاری و قربانی شدن با بدریخت انگاری بدن با توجه به نقش میانجی تحریف‌های شناختی بین فردی. پرستار و پزشک در رزم. 1400; 9 (31) :56-63