:: دوره 7، شماره 25 - ( زمستان 98 1398 ) ::
فاطمه فتوت، شهربانو قهاری، علیرضا سالمی خامنه
سابقه و هدف:  سبک های دلبستگی بعنوان زیر بنای ساختار شخصیت فرد ، موجب شکل دادن به رفتار و شخصیت فرد میگردد ، هدف از انجام تحقیق پیشرو بررسی سبک های ابرازگری هیجانی، همدلی عاطفی، رضایت زناشویی با میانجیگری سبک دلبستگی در مادران کودکان ای دی اچ دی می باشد.
روش:این پژوهش از نوع همبستگی بوده ، جامعه آماری شامل  تمام مادران دارای کودک ای دی اچ دی شهر تهران بودند که به مراکز مشاوره، کلینیک های تخصصی، مراکز مشاوره ی کانون های شهرداری و مراکز مشاوره دانشگاه های تهران و شهید بهشتی که در پاییز و زمستان سال 1395 مراجعه کرده بودند و نمونه مورد مطالعه شامل 150 مادر دارای فرزند ای دی اچ دی بودند که به روش در دسترس انتخاب شدند ،جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های پرسشنامه ابرازگری هیجانی(EEQ) ، پرسشنامه همدلی توسط داویس ،پرسشنامه رضایت زناشویی ENRICH ،پرسشنامه سبک دلبستگی هانز و شاور استفاده شد و داده های بدست آمده با استفاده از آزمون ضریب همستگی پیرسون و تحلیل واریانس و با نرم افزار SPSS 23 تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: نتایج بدست آمده نشان داد که بین سبک های ابرازگری هیجانی، همدلی عاطفی، رضایت زناشویی با میانجیگری سبک دلبستگی در مادران کودکان ای دی اچ دی رابطه معناداری وجود دارد.(0.01<p)
نتیجه گیری: با توجه به نتایج بدست آمده می توان گفت سبک دلبستگی می تواند ابزارگری مثبت، همدلی عاطفی و رضایت زناشویی را پیش بینی کند.
واژه‌های کلیدی: سبک های ابرازگری هیجانی، همدلی عاطفی، رضایت زناشویی، سبک دلبستگی، کودکان ای دی اچ دی
دریافت: 1399/4/12 | پذیرش: 1399/4/12 | انتشار: 1399/4/12

Investigate different style of emotional expressiveness, affective empathy, material satisfaction by the mediation of attachment styles of the mothers of children with ADHD. NPWJM 2020; 7 (25) :33-40

فتوت فاطمه، قهاری شهربانو، سالمی خامنه علیرضا. سبک های ابرازگری هیجانی، همدلی عاطفی، رضایت زناشویی با میانجیگری سبک دلبستگی در مادران کودکان ای دی اچ دی. پرستار و پزشک در رزم. 1398; 7 (25) :33-40