:: دوره 7، شماره 24 - ( شماره پاییز 98 ویژه نامه بهداشت روان 1398 ) ::
سمیه طاهری، امیرمحسن راه نجات، مهدی منوچهری، وحید دنیوی، بهنوش صبائیان، محمد حسین مظفریان
مقدمه: هدف پژوهش حاضر تعیین تفاوت نظم‌­جویی شناختی هیجان در سربازان دارای تشخیص اختلال یا صفات شخصیت مرزی با سربازان سالم بود.
روش کار: طرح پژوهش حاضر به شیوه توصیفی - مقطعی از نوع علی - مقایسه‌ای بود که در سال 1398 انجام شد. جامعه آماری اول پژوهش شامل کلیه سربازان مراجعه‌کننده به بیمارستان روان­ پزشکی 505 ارتش جمهوری اسلامی ایران بود که دارای تشخیص اختلال یا صفات شخصیت مرزی بودند و جامعه آماری دوم متشکل از سربازان فاقد تشخیص و سالم به لحاظ روان‌شناختی بودند. حجم نمونه نهایی در هر گروه 106 نفربود که این 212 نفر از طریق فرمول کوکران تعیین شدند. روش نمونه‌گیری، نمونه در دسترس بود و اطلاعات مورد نیاز توسط پرسشنامه‌های جمعیت ­شناختی محقق­ ساخته و نظم­ جویی شناختی هیجان گارنفسکی (CERQ) جمع ­آوری گردید. داده‌های به دست آمده از طریق شاخص­های آمار توصیفی شامل میانگین، فروانی، درصد و آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره با استفاده نسخه 25SPSS تحلیل شدند.
یافته­ ها: دامنه سن سربازان مورد بررسی از 18 سال تا 31 سال بود (91/2 ± 38/23 و 86/3 ± 98/21). نتایج تحلیل داده­ ها نشان داد که تفاوت در راهبردهای منفی شناختی­ هیجانی در گروه‌های بدون اختلال و با اختلال یا صفات شخصیت مرزی از نظر آماری معنادار است (01/0>P).
نتیجه­ گیری: با توجه به یافته­ های پژوهش حاضر سربازان مبتلا به اختلال یا صفات شخصیت مرزی در مقایسه با سربازان سالم بیشتر از راهبردهای منفی شناختی هیجان استفاده می ­نمایند. همچنین، سربازان مبتلا به اختلال شخصیت مرزی در مقایسه با سربازان سالم کمتر از راهبردهای مثبت هیجانی شناختی استفاده می­نمایند.
واژه‌های کلیدی: نظم‌جویی شناختی - هیجان، اختلال و صفات شخصیت مرزی، سربازان
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/3/16 | پذیرش: 1399/3/16 | انتشار: 1399/3/16

Comparison of Cognitive Emotion Regulation Disorder in Soldiers with the Diagnosis of Borderline Personality Disorder or Traits with Healthy Soldiers in Tehran, Iran, in 2019.. NPWJM 2019; 7 (24) :13-20