:: دوره 6، شماره 21 - ( مستان 97 1397 ) ::
محمد امین صفری، مریم کوشکی جهرمی، عباس فروغی پردنجانی
مقدمه: در طب سنتی ایران مزاج کیفیتی است که در نتیجه کنش و واکنش بین کیفیت­های متضاد عناصر به وجود می­آید. هدف از این تحقیق بررسی رابطه بین مزاج و شاخص توده بدنی و فاکتور­های آمادگی جسمانی در بین دانش­آموختگان منتخب دانشگاه­های آجا بود.
روش کار: این تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی بود که بدین­منظور 100 نفر از دانشجویان منتخب ­ورزشکار دانشگاه­های نیرو زمینی امام علی(ع) و نیرو هوایی شهید ستاری که به صورت داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند، و به ­صورت هدفمند در دسترس بوسیله پرسشنامه تعیین مزاج و بر اساس نوع مزاج به دو گروه سرد و گرم تقسیم شدند. سپس از همه آزمودنی­ها در سه جلسه در سه روز با فاصله یک هفته بین هر جلسه، آزمون­های رست، نشستن و رسیدن اصلاح­شده هوگو، دوی سرعت 36 متر، آزمون پرش سارجنت، آزمون ایلی نویز و آزمون کوپر گرفته شد. جهت تجزیه و تحلیل داده­ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و از نرم­افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد بین BMI  و سرعت در دانشگاه نیروزمینی امام علی (ع) (014/0p=)، بین BMI و قدرت انفجاری در دانشگاه نیروهوایی شهید ستاری (026/0p=)، بین BMI و توان بی­هوازی در گروه گرم (019/0p=)، بین BMI و توان بی­هوازی در دانشگاه نیروزمینی امام علی (ع) (013/0p=)، بین BMI و چابکی در دانشگاه نیروزمینی امام علی (ع) (013/0p=)، بین BMI و انعطاف­پذیری در گروه سرد (020/0p=) و بین BMI و انعطاف­پذیری دانشگاه نیروهوایی شهید ستاری (016/0p=) رابطه معنا­داری وجود دارد.
بحث و نتیجه­ گیری: با توجه به نتایج می­توان اظهار داشت که مزاج فرد به عنوان یک عامل خارجی بر فاکتور­های آمادگی جسمانی دانشجویان آجا تأثیر­گذار است.
واژه‌های کلیدی: مزاج، ورزشکار نظامی، فاکتورهای آمادگی جسمانی
دریافت: 1398/4/16 | پذیرش: 1398/4/16 | انتشار: 1398/4/16

The relationship between Temperament, BMI and physical fitness factors between Students the Islamic Republic of Iran Army . NPWJM 2019; 6 (21) :18-25

صفری محمد امین، کوشکی جهرمی مریم، فروغی پردنجانی عباس. بررسی رابطه بین مزاج و شاخص توده بدنی و فاکتور‌های آمادگی جسمانی در بین دانشجویان آجا. پرستار و پزشک در رزم. 1397; 6 (21) :18-25