:: دوره 3، شماره 6 - ( 3-1394 ) ::
سید علی دوستدار طوسی، پرویز دباغی
دانشگاه فرهنگیان مازندران

مقدمه: امروزه الگوی حاکم بر بیماری، الگوی زیستی- روانی و اجتماعی است. در این الگو انسان به عنوان موجودی چند بعدی است و هر یک از ابعاد زیستی-روانی و اجتماعی او به صورت نظام‌های تعاملی عمل می‌کنند و بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند. این پژوهش به بررسی تأثیر سبک‌های مقابله با استرس و همودینامیک بر کیفیت زندگی بیماران قلبی- عروقی می پردازد. روش کار: روش تحقیق پس رویدادی (علیّ–مقایسه ای) بود. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه بیماران قلبی- عروقی بیمارستا‌ن‌های فاطمه الزهرا و نیمه شعبان و افراد سالم شهرستان ساری تشکیل می‌دادند. نمونه این تحقیق 232 نفر شامل تعداد 87 نفر افراد سالم، 77 نفر از بیمار قلبی- عروقی سکته‌ای بستری و 68 نفر بیماران قلبی غیر سکته‌ای بودند. یافته ها: نتایج این تحقیق نشان داد که کیفیت زندگی در بیماران قلبی، پایین‌تر از افراد سالم و در بیماران قلبی سکته‌ای، پایین‌تر از بیماران قلبی غیر سکته‌ای قرار دارد. علاوه بر این نتایج تحقیق نشان داد که متغیر همودینامیک از جمله تغییرات فشار خون و ضربان قلب در بیماران قلبی و سکته‌ای، قبل و بعد از آزمون یکسان نبود. نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که در تمامی مولفه‌های کیفیت زندگی در بین گروه‌های مختلف سبک‌های مقابله‌ای تفاوت معنادار مشاهده شد. همچنین در برخی از مولفه‌های همودینامیک، قبل و بعد از آزمون، تفاوت معناداری بین گروه های آزمودنی وجود داشت.

واژه‌های کلیدی: بیماری‌های قلبی- عروقی، سبک‌های مقابله، کیفیت زندگی، همودینامیک.
دریافت: 1394/6/10 | پذیرش: 1394/6/10 | انتشار: 1394/6/10

Evaluating the coping styles and Hemodynamic interaction on quality of life in cardiovascular patients in Mazandaran Medical Sciences hospitals. NPWJM 2015; 3 (6) :32-39

دوستدار طوسی سید علی، دباغی پرویز. بررسی تأثیر متقابل سبک‌های مقابله و همودینامیک بر کیفیت زندگی بیماران قلبی- عروقی بستری در بیمارستان‌های علوم پزشکی مازندران. پرستار و پزشک در رزم. 1394; 3 (6) :32-39

Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4657