[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه::
اخبار::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 13، شماره 46 - ( 3-1404 ) ::
جلد 13 شماره 46 صفحات 31-24 برگشت به فهرست نسخه ها
کاربرد پوشش خوراکی کیتوزان حاوی اسانس کاکوتی کوهی برای افزایش ماندگاری فیله مرغ در دمای نامناسب یخچالی در شرایط بحرانی
محمدرضا عفیفی ، هانیه باقری کیا
دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (10 مشاهده)
چکیده
مقدمه: در مطالعه حاضر اثر پوشش دهی فیله مرغ با کیتوزانِ حاوی اسانس کاکوتی بر خصوصیات میکروبی، شیمیایی و حسی آن نمونه‌ها در دمای نامناسب یخچالی (8 درجه سانتیگراد)  و شرایط بحرانی بررسی شد.
مواد و روش‌ها:  میزان کلی باکتری‌های سایکروتروف، مزوفیل هوازی، pH و اندیس تیوباربیتوریک اسید ظرف مدت 12 روز (هر 3 روز یکبار) تعیین گردید. ارزیابی خصوصیات حسی نمونه‌ها نیز شامل رنگ، طعم و بوی نمونه‌ها تا روز سوم نگهداری در یخچال، مورد آزمون قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج شمارش باکتری‌ها حاکی از آن است که استفاده توامان از کیتوزان و اسانس طبیعی گیاه کاکوتی باعث کاهش نرخ باکتری‌های مزوفیل هوازی و سایکروتروف خواهد شد (p< 0.05). نتایج آزمون های شیمیایی مشخص نمود که در نمونه‌های پوشش‌یافته  با کیتوزان با افزایش سطح اسانس کاکوتی، اندیس تیوباربیتوریک و همچنین  pH نمونه‌ها، نرخ افزایشی کمتری ظرف مدت 12 روز نگه‌داری در یخچال دارا هستند   (p< 0.05). با در نظر گرفتن ارزیابی حسی نمونه‌های فیله مرغ، نتایج مربوط به رنگ نمونه‌های فیله مرغ حاکی از آن بود که نمونه کنترل دارای کمترین (0/6) و نمونه پوشش‌یافته  با کیتوزان حاوی 0/1 درصد اسانس کاکوتی  دارای بیشترین نمره (5/8) در میان سایر نمونه‌ها می باشند.
نتیجه‌گیری: نتایج بررسی حاضر حاکی از آن بود که با افزایش سطح اسانس کاکوتی در نمونه‌های پوشش‌یافته  با کیتوزان خصوصیات محصول کمتر دستخوش تغییرات نامطلوب قرار گرفته و کیفیت محصول به نحو بهتری حفظ خواهد شد.
 
شماره‌ی مقاله: 4
واژه‌های کلیدی: کیتوزان، اسانس کاکوتی، فیله مرغ، پوشش خوراکی، خصوصیات میکروبی وشیمیایی
متن کامل [PDF 268 kb]   (23 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/12/25 | پذیرش: 1404/3/5 | انتشار: 1404/7/18
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Afifi M R, Bagherikia H. Application of Chitosan Edible Coating Containing ZizipHora L. clinopodioides Essential Oil to Extend the Shelf Life of Chicken Fillets at Inappropriate Refrigerated Temperature criitical conditions. NPWJM 2025; 13 (46) : 4
URL: http://npwjm.ajaums.ac.ir/article-1-1064-fa.html

عفیفی محمدرضا، باقری کیا هانیه. کاربرد پوشش خوراکی کیتوزان حاوی اسانس کاکوتی کوهی برای افزایش ماندگاری فیله مرغ در دمای نامناسب یخچالی در شرایط بحرانی. پرستار و پزشک در رزم. 1404; 13 (46) :24-31

URL: http://npwjm.ajaums.ac.ir/article-1-1064-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 46 - ( 3-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
پرستار و پزشک در رزم Nurse and Physician Within War
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4722