جلبک جنس دونالیلا بخصوص دونالیلا سالینا از میان ریز جلبکها بیشترین مطالعه را برای کشت انبوه دونالیلا به عنوان یک منبع غذایی رشد داده میشود. شرایط محیط کشت با شوری (1، 3 و 5 مولار)، شدت نور (۳۵، 5/127 و ۲۲۰ میکرومول) و منبع نیتروژن ( 200، 500 و 800 میلی مول بر لیتر) بر میزان فعالیت آنتی اکسیدانی ( DPPH ) جلبک دونالیلا سالینا بهینه سازی شد. بنابراین 15 تیمار مطابق با روش سطح پاسخ باکس بنکن در مینیتب 16 طراحی گردید. نتایج نشان داد شرایط متفـاوت کشت (میزان شوری، شدت نور و میزان نیتروژن) تأثیر قابلتوجهی بر میزان آنتی اکسیدان موجود در جلبک دونالیلا سالینا داشت بطوری که میزان آنتیاکسیدانی با افزایش میزان نیتروژن در محیط کشت جلبک بطور معنیداری کاهش و با افزایش میزان شوری و میزان نور بطور معنی داری افزایش یافت و در محدوده DPPH 02/18 تا DPPH 95/20 متغیر بود.میتوان با ایجاد شرایط بهینه تابش نور 165 میکرومول فوتون، شوری 34/3 مولار و غلظت نیترات 75/375 ماکرومول بر لیتر به بالاترین میزان آنتی اکسیدان (79/20 درصد DPPH ) دست یافت.