:: دوره 8، شماره 28 - ( پاییز 99 1399 ) ::
الگوی پیشرفت ورزشی برمبنای آزمون عملکرد راهبردی: نقش میانجی شفقت با خود
حمید رضا قزلسفلو ، سیدحسین علوی
دانشگاه فنی و حرفه ای
چکیده:   (1907 مشاهده)
مقدمه: شفقت با خود به عنوان منبع توانمند تنظیم و کنترل رفتارهای هیجانی ورزشکاران کاربرد گسترده‌ای دارد. لذا هدف از پژوهش حاضر بررسی الگوی پیشرفت ورزشی بر مبنای آزمون عملکرد راهبردی با نقش میانجی شفقت با خود بود.
روش کار: تحقیق حاضر از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل کلیه ورزشکاران حرفه‌ای استان گلستان بود که از بین آنها 301 ورزشکار به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسش‌نامه آزمون عملکرد راهبردی توماس (TOPS) و نسخه اصلاح شده پرسش‌نامه مقیاس شفقت با خود(SCC)  مورد استفاده قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS-22 و AMOS استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایج الگوی تحلیل مسیر نشان داد که  عملکرد ورزشی اثر معناداری بر شفقت با خود (0/33=β،
0/01>P) و شفقت با خود بر موفقیت ورزشی (0/54=β، 0/01>P) داشت.
نتیجه‌گیری: بنابراین با توجه به این که شفقت با خود تاثیر معناداری بر عملکرد ورزشی داشت، بنابراین پیشنهاد می‌شود که کاربرد شفقت با خود جهت مقابله با پیامدهای بروز افکار منفی و انگیزه‌بخشی به ورزشکاران با هدف افزایش بازه ورزش قهرمانی مد نظر قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: آزمون عملکرد راهبردی، پیشرفت ورزشی، شفقت با خود
دریافت: 1399/9/20 | پذیرش: 1399/10/1 | انتشار: 1399/10/1

Ghezelsoflou H R, Alavi S H. Model of Sport Progress Based on Strategic Performance Test: Moderating Role of Self-Compassion. NPWJM 2020; 8 (28) :44-51

قزلسفلو حمید رضا، علوی سیدحسین. الگوی پیشرفت ورزشی برمبنای آزمون عملکرد راهبردی: نقش میانجی شفقت با خود. پرستار و پزشک در رزم. 1399; 8 (28) :44-51