:: دوره 8، شماره 29 - ( زمستان 99 1399 ) ::
تدوین الگوی توانمندسازی منابع انسانی در حرفه پرستاری: یک مطالعه کیفی
سید محمد میرزاده ، اصغر اصغرزاده
مقدمه: پرستاران نقش اساسی در کیفیت مراقبت و ارتقای سلامت داشته و منبع کاری بزرگی از بیمارستان را تشکیل می­دهند. لذا در این مطالعه به فرایند و پیشران­های مختلف توانمندسازی منابع انسانی در حرفه پرستاری پرداخته می­شود.
روش کار: مطالعه حاضر از نوع پژوهش کیفی و با استفاده از روش تحلیل محتوا در سال 1398 انجام شد. و جامعه آماری متشکل از اساتید دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بود. بدین منظور 17 شرکت‌کننده به روش نمونه‌گیری هدفمند و با استفاده از مصاحبه عمیق مورد مطالعه قرار گرفتند. سپس داده‌ها جمع‌آوری، ثبت و سپس با نرم افزار MAXQDA کدگذاری انجام شد و در قالب کدهای محوری مقوله‌بندی شدند.
یافته­ها: یافته­ های حاصل از کدگذاری، باز، محوری و پیمایشی نشان داد که توانمندسازی منابع انسانی در حرفه پرستاری از عوامل ساختاری، زمینه­ای و رفتاری طی تحلیل محتوا حاصل ­گردید.
نتیجه گیری: طی جلسه دلفی با خبرگان، عوامل ساختاری و زمینه­ای به عنوان پیشران­های عامل رفتاری برای توانمندسازی منابع انسانی در حرفه پرستاری احصاء گردید.
واژه‌های کلیدی: توانمندسازی، منابع انسانی، حرفه پرستاری
دریافت: 1398/10/24 | پذیرش: 1399/2/21 | انتشار: 1400/6/16

Mirzadeh S, Asgharzadeh A. Developing Human Resources Empowerment Model in the Nursing Practice: A Qualitative Study. NPWJM 2020; 8 (29) :74-82

میرزاده سید محمد، اصغرزاده اصغر. تدوین الگوی توانمندسازی منابع انسانی در حرفه پرستاری: یک مطالعه کیفی. پرستار و پزشک در رزم. 1399; 8 (29) :74-82