مقدمه: بیمارستان سیار عبارت است از ارائه خدمات پزشکی در هر وضعیتی و در هر نقطهای که دچار بحران گردیده است و این مستلزم شناخت الگوی مفهومی بیمارستان سیار است. لذا این مطالعه با هدف ارائه الگوی پارادایمی در بیمارستان523 منطقهای ارتش در شهرستان ارومیه انجام شد.
روش کار: مقاله حاضر بخشی از یک مطالعه گراندد تئوری بود. تحلیل مقایسهای مداوم همزمان با جمعآوری دادهها و با استفاده از نرمافزار MAXQDA نسخه ۲۰18 انجام و نمونهگیری از نوع هدفمند از میان کارکنان باتجربه و با حداکثر واریانس در زمینه مورد مطالعه انتخاب شدند. یافتهها: مشارکت کنندگان تحقیق شامل 21 مرد و 16 زن با سابقه کار در بخشهای متنوع بیمارستانی بودند. ساختار عملکرد بیمارستان سیار نیز در ابعاد: زمینه، پدیده مورد مطالعه و پیامد حاصل شده طبقه بندی گردید که این طبقات بر اساس الگوی پارادایمی عملکرد بیمارستان سیار مشخص گردیدند. نتیجهگیری: نتایج حاصل از پژوهش نشان داد، بیمارستان سیار یک بیمارستان با تجهیزات پزشکی لازم است که میتوان آن را در زمان کوتاهی به مکان مورد نظر حمل، راه اندازی و شروع به خدمات پزشکی و درمانی برای بیماران و زخمیها در شرایط بحرانی و در نزدیکی محل حادثه را فراهم میآورد که بسترهای زمینه ساز آن برای سنجش عملکرد این نوع بیمارستانها شناسایی گردیدند.
Asgharzadeh A, Nezhad Irani F. A conceptual model for assessing the performance of mobile hospitals in the event of a crisis (A qualitative study in a Military Hospital)
. NPWJM 2019; 7 (22) :21-26 URL: http://npwjm.ajaums.ac.ir/article-1-655-fa.html
اصغرزاده اصغر، نژاد ایرانی فرهاد. تبیین الگوی مفهومی برای سنجش عملکرد بیمارستان های سیار در وقوع بحران (یک مطالعه کیفی در یک بیمارستان نظامی)
. پرستار و پزشک در رزم. 1398; 7 (22) :21-26