[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه::
اخبار::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 5، شماره 14 - ( 4-1396 ) ::
جلد 5 شماره 14 صفحات 38-30 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر دو شیوه تعدیل تمرین بر نسبت هورمونی آنابولیک به کاتابولیک و عملکرد شناگران مرد جوان
آقاعلی قاسم نیان، علی مقدم، احمد آزاد
گروه علوم ورزشی
چکیده:   (3465 مشاهده)

مقدمه: تیپر به دوره ای از تمرین اطلاق می شود که به مدت چند روز تا چند هفته قبل از رقابت، به تدریج از حجم تمرین کاسته شده، اما در این مدت شدت تمرین در سطح بالا حفظ می شود. با وجود استفاده گسترده از تعدیل تمرین، اطلاعات اندکی در مورد چگونگی تاثیر تغییرات حجم و شدت تمرین و سازگاری ناشی از آن وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر دو شیوه تعدیل تمرین بر تعادل هورمونی آنابولیک به کاتابولیک و عملکرد شناگران مرد جوان بود.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه نوع نیمه تجربی 12 شناگر مرد جوان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی ها بر اساس آخرین رکورد خود به دو گروه تعدیل تمرین دو مرحله ای(6 نفر)  و تعدیل تمرین تدریجی(6 نفر) تقسیم شدند. عملکرد و نمونه­های خونی قبل و پس از 2 هفته تعدیل تمرین، برای ارزیابی نسبت تستوسترون به کورتیزول گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون­های تی زوجی و کوواریانس استفاده شد.

یافته‌ها: پس از 2 هفته تعدیل تمرین، نسبت تستوسترون به کورتیزول در هر دو گروه در مقایسه با پیش آزمون کاهش یافته بود، ولی میزان کاهش فقط در گروه تعدیل تمرین دو مرحله ای معنی دار بود (022/0= P). اما عملکرد در هر دو گروه در مقایسه با پیش آزمون افزایش یافته بود (0.028=P)، ولی تغییرات عملکرد و نسبت تستوسترون به کورتیزول در آزمودنی­های گروه تعدیل تمرین دو مرحله ای در مقایسه با گروه تعدیل تمرین تدریجی معنی داری نبود.

نتیجه‌گیری: به طور کلی می‌توان عنوان کرد هر دو شیوه تعدیل تمرین (دو مرحله ای و تدریجی)، ضمن بهبود عملکرد، تاثیری بر تعادل هورمونی آنابولیک به کاتابولیک شناگران نداشت.

واژه‌های کلیدی: تعدیل تمرین، تعادل هورمونی، شناگران
متن کامل [PDF 613 kb]   (1317 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/5/24 | پذیرش: 1396/5/24 | انتشار: 1396/5/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The effect of two tapering strategies on Anabolic to catabolic hormone ratio and performance in young male swimmers. NPWJM 2017; 5 (14) :30-38
URL: http://npwjm.ajaums.ac.ir/article-1-390-fa.html

قاسم نیان آقاعلی، مقدم علی، آزاد احمد. اثر دو شیوه تعدیل تمرین بر نسبت هورمونی آنابولیک به کاتابولیک و عملکرد شناگران مرد جوان. پرستار و پزشک در رزم. 1396; 5 (14) :30-38

URL: http://npwjm.ajaums.ac.ir/article-1-390-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 14 - ( 4-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
پرستار و پزشک در رزم Nurse and Physician Within War
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4712