مقدمه: بررسی صحت تشخیصی در برشهای انجمادی در هر مرکز از نظر کنترل کیفی داخلی آن مرکز اهمیت بالایی دارد. زیرا تشخیص داده شده بوسیله این روش، اساس درمان بیمار را تشکیل میدهد. این مطالعه به منظور تعیین صحت برشهای انجمادی در تشخیص تودههای پستان انجام شد.
مواد و روشها: پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی تحلیلی بصورت مقطعی و گذشتهنگر بود. سالیانه بیش از 25 نمونه برای تشخیص به وسیله برشهای انجمادی از قسمتهای مختلف بدن به بیمارستان بعثت و امام رضا ارسال میگردد. از این بین، تمامی 59 بیماری که با تودههای پستان بین سالهای 90-86 مراجعه کرده بودند که قابل عمل و کاندید تشخیص حین عمل بوسیله برشهای انجمادی بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. تشخیص به وسیله برشهای انجمادی در تودههای پستان در طول این پنج سال با تشخیص نهایی به وسیله برشهای بلوکهای پارافینی مورد در مقایسه قرار گرفت.
نتایج: میانگین سنی بیماران 4/50 با دامنه 80-23 سال بود. در 56 بیمار (24/98%) تفاوتی بین تشخیص به وسیله برشهای انجمادی و تشخیص نهایی به وسیله بلوکهای پارافینی وجود نداشت. یک مورد منفی کاذب (69/1%) وجود داشت و خوشبختانه در هیچ مورد مثبت کاذب گزارش نشد. در دو بیمار (4/3%) تشخیص به وسیله برشهای انجمادی به تشخیص توسط بلوکهای پارافینی واگذار گردید. صحت تشخیصی در مطالعه حاضر 24/98% و حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی به ترتیب 61/97%، 100%، 100% و 75/93% بود.
بحث و نتیجهگیری: صحت بالای تشخیص به وسیله برشهای انجمادی در مورد تودههای پستان در مطالعه حاضر اثبات شد.
زیاری کتایون، علیزاده کامیاب، زارعی سعید. بررسی صحت تشخیصی برشهای انجمادی در تودههای پستانی: تجربه ۵ ساله در بیمارستانهای بعثت و امام رضا. پرستار و پزشک در رزم. ۱۳۹۳; ۲ (۲) :۵-۹