[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه::
اخبار::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جلد 0 - مقالات برگزیده ::
جلد 0 - مقالات برگزیده صفحات 18-16 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی پارامترهای میکروبی و شیمیایی نمونه‌های آب ارسالی به آزمایشگاه مواد غذایی اداره بهداشت و درمان نزاجا در سال 1389
کیوان کوهیان، محمد حسن کاظمی گلوگاهی، مرتضی اکبری، سعید سلیمان میگونی، عباس عیسوند
اداره بهداشت و درمان نزاجا
چکیده:   (6375 مشاهده)

مقدمه: استفاده از آب شرب سالم یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر روی سلامت افراد می‌باشد. آب آشامیدنی، عاری از هرگونه میکروارگانیسم‌های بیماریزا بوده و مواد محلول در آن کم می‌باشد. هدف از این اجرای این مطالعه، تعیین کیفیت میکروبی و شیمیایی نمونه‌های آب ارسالی از یگان‌های مختلف نزاجا در سال 1389 و مقایسه آن با استانداردهای کشوری و بین المللی می‌باشد. مواد و روش‌ها: این مطالعه، یک مطالعه مقطعی می‌باشد که در سال 1389 بر روی 317 نمونه آب ارسالی از یگان‌های مختلف نزاجا به آزمایشگاه مواد غذایی اداره بهداشت و درمان نزاجا انجام گردید. شاخص‌های میکروبی اندازه‌گیری شده شامل وجود/عدم وجود کلی‌فرم، ایکولای و انگل‌ها بود. شاخص‌های شیمیایی اندازه‌گیری شده شامل سختی کل، سختی موقت،PH ، عصاره خشک و کلر بود. یافته‌ها: 9/4% نمونه‌ها از نظر کلی‌فرم و 9/2% آنها از نظر ایکولای مثبت بودند. در هیچ کدام از نمونه های ارسالی انگل یا تک‌یاخته مشاهده نگردید. از لحاظ ظاهری تعداد 3/1% نمونه‌ها دارای رنگ، بو یا طعم نامناسب بودند. 6/2% نمونه‌ها سختی کل بالاتر از حد استاندارد و 8/9% آنها سختی دائم بالاتر از استاندارد داشتند. مقادیرPH کلیه نمونه‌ها در حد استاندارد بود. 4/50% نمونه‌ها دارای کلر باقیمانده کمتر از استاندارد بودند. بحث و نتیجه‌گیری: در مجموع کیفیت آب‌های مورد بررسی نسبتاَ رضایت‌بخش بود ولی به علت نزدیکی چاه‌های آب مستقر در تعدادی از یگان‌ها به چاه‌های فاضلاب، همواره احتمال آلودگی آب‌ها و تغییرات گسترده در پارامترهای میکروبی و شیمیایی آن وجود دارد، بنابراین کنترل مستمر این پارامترها از اهمیت بالایی برخوردار است.

واژه‌های کلیدی: آب، آلودگی، نزاجا، میکروبی، شیمیایی
متن کامل [PDF 285 kb]   (3765 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1392/12/28 | پذیرش: 1392/12/28 | انتشار: 1392/12/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


کوهیان کیوان، کاظمی گلوگاهی محمد حسن، اکبری مرتضی، سلیمان میگونی سعید، عیسوند عباس. بررسی پارامترهای میکروبی و شیمیایی نمونه‌های آب ارسالی به آزمایشگاه مواد غذایی اداره بهداشت و درمان نزاجا در سال 1389. پرستار و پزشک در رزم. 1390;

URL: http://npwjm.ajaums.ac.ir/article-1-104-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 0 - مقالات برگزیده برگشت به فهرست نسخه ها
پرستار و پزشک در رزم Nurse and Physician Within War
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4660