بررسی پارامترهای میکروبی و شیمیایی نمونههای آب ارسالی به آزمایشگاه مواد غذایی اداره بهداشت و درمان نزاجا در سال 1389
|
کیوان کوهیان، محمد حسن کاظمی گلوگاهی، مرتضی اکبری، سعید سلیمان میگونی، عباس عیسوند |
اداره بهداشت و درمان نزاجا |
|
چکیده: (6375 مشاهده) |
مقدمه: استفاده از آب شرب سالم یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر روی سلامت افراد میباشد. آب آشامیدنی، عاری از هرگونه میکروارگانیسمهای بیماریزا بوده و مواد محلول در آن کم میباشد. هدف از این اجرای این مطالعه، تعیین کیفیت میکروبی و شیمیایی نمونههای آب ارسالی از یگانهای مختلف نزاجا در سال 1389 و مقایسه آن با استانداردهای کشوری و بین المللی میباشد.
مواد و روشها: این مطالعه، یک مطالعه مقطعی میباشد که در سال 1389 بر روی 317 نمونه آب ارسالی از یگانهای مختلف نزاجا به آزمایشگاه مواد غذایی اداره بهداشت و درمان نزاجا انجام گردید. شاخصهای میکروبی اندازهگیری شده شامل وجود/عدم وجود کلیفرم، ایکولای و انگلها بود. شاخصهای شیمیایی اندازهگیری شده شامل سختی کل، سختی موقت،PH ، عصاره خشک و کلر بود.
یافتهها: 9/4% نمونهها از نظر کلیفرم و 9/2% آنها از نظر ایکولای مثبت بودند. در هیچ کدام از نمونه های ارسالی انگل یا تکیاخته مشاهده نگردید. از لحاظ ظاهری تعداد 3/1% نمونهها دارای رنگ، بو یا طعم نامناسب بودند. 6/2% نمونهها سختی کل بالاتر از حد استاندارد و 8/9% آنها سختی دائم بالاتر از استاندارد داشتند. مقادیرPH کلیه نمونهها در حد استاندارد بود. 4/50% نمونهها دارای کلر باقیمانده کمتر از استاندارد بودند.
بحث و نتیجهگیری: در مجموع کیفیت آبهای مورد بررسی نسبتاَ رضایتبخش بود ولی به علت نزدیکی چاههای آب مستقر در تعدادی از یگانها به چاههای فاضلاب، همواره احتمال آلودگی آبها و تغییرات گسترده در پارامترهای میکروبی و شیمیایی آن وجود دارد، بنابراین کنترل مستمر این پارامترها از اهمیت بالایی برخوردار است.
|
|
واژههای کلیدی: آب، آلودگی، نزاجا، میکروبی، شیمیایی |
|
متن کامل [PDF 285 kb]
(3765 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1392/12/28 | پذیرش: 1392/12/28 | انتشار: 1392/12/28
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|