[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه::
اخبار::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 11، شماره 40 - ( پاییز1402 1402 ) ::
جلد 11 شماره 40 صفحات 61-55 برگشت به فهرست نسخه ها
گزارش بررسی یک مورد طغیان گاستروآنتریت ناشی از مواد غذایی در کارکنان یکی از یگان‌های نظامی
محمدحسن کاظمی گلوگاهی
دانشگاه علوم پزشکی آجا
چکیده:   (396 مشاهده)
مقدمه: سالانه نزدیک به 600 میلیون نفر در جهان به بیماری‌های ناشی از غذا مبتلا شده و هر سال 420 هزار نفر بر اثر ابتلا به این بیماری‌ها جان خود را از دست می‌دهند.
روش کار: این مطالعه به منظور بررسی یک مورد طغیان گاستروآنتریت در یکی از یگان‌های نظامی واقع در شمال شرق کشور در اردیبهشت 1397 انجام شد. به منظور تعیین عامل بیماری، یک لیست خطی تهیه و توسط 296 نفر ار کارکنان یگان تکمیل گردید. سپس با محاسبه خطر نسبی برای وعده‌های غذایی مصرف شده طی 48 ساعت پیش از آغاز طغیان و با کمک روش لایه‌بندی برای حذف اثر مخدوش‌شدگی، منبع طغیان شناسایی گردید. فاصله زمانی بین مواجهه با منبع طغیان و پیک طغیان به عنوان میانه دوره کمون بیماری در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: طی این طغیان 323 نفر به بیماری مبتلا شدند. میزان حمله بیماری 22.4 درصد بود. این طغیان از نوع منبع مشترک و غذازاد بود. شایع­ترین علائم بیماری به ترتیب تب، اسهال و سردرد بود. در بین وعده‌های غذایی مصرفی در 48 ساعت پیش از آغاز طغیان، تنها خطر نسبی تخم­ مرغ آب ­پز معنی‌دار بود و به عنوان عامل طغیان شناسایی گردید (2.4 = RR). به احتمال زیاد عامل ایجادکننده طغیان، شیگلا و به احتمال کمتر سالمونلا بوده است.
نتیجه‌گیری: فاصله زمانی زیاد چند ساعته بین پخت وعده شام و توزیع آن و آلودگی ثانویه دیگ حاوی تخم­ مرغ ­ها عامل زمینه­ ساز ایجاد طغیان بوده است.
شماره‌ی مقاله: 7
واژه‌های کلیدی: بررسی طغیان، دیسانتری باسیلی، شیگلا، شیگلوز، عفونت‌های غذازاد
متن کامل [PDF 205 kb]   (164 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/9/10 | پذیرش: 1402/9/23 | انتشار: 1403/1/11
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kazemi-Galougahi M H. Outbreak Investigation of a Foodborne Gastroenteritis in the Staff of a Military Unit. NPWJM 2023; 11 (40) : 7
URL: http://npwjm.ajaums.ac.ir/article-1-990-fa.html

کاظمی گلوگاهی محمدحسن. گزارش بررسی یک مورد طغیان گاستروآنتریت ناشی از مواد غذایی در کارکنان یکی از یگان‌های نظامی. پرستار و پزشک در رزم. 1402; 11 (40) :55-61

URL: http://npwjm.ajaums.ac.ir/article-1-990-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 40 - ( پاییز1402 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
پرستار و پزشک در رزم Nurse and Physician Within War
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4657