[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه::
اخبار::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای متولی

نورعلی خسروی بابادی، محمد مسعود متولی، پرویز دباغی، بهناز دوران، ارسیا تقوا،
دوره ۶، شماره ۲۰ - ( پاییز ۹۷- ویژه نامه همایش بهداشت روان ۱۳۹۷ )
چکیده

مقدمه: هدف مطالعه حاضر بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) به شیوه‌ی اینترنتی در کاهش علائم افسردگی دانشجویان بود.
روش کار: در یک طرح پژوهشی نیمه‌آزمایشی تعداد ۳۶ نفر دانشجو که دارای علائم افسردگی بودند با استفاده از آزمون افسردگی بک و بر اساس ملاک‌های ورود به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و به‌صورت تصادفی به دو گروه آزمایش (۱۸ نفر) و گروه کنترل (۱۸ نفر) اختصاص داده شدند. مشارکت‌کنندگان گروه آزمایش ۸ جلسه مداخله درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (۲ جلسه حضوری و ۶ جلسه به شیوه‌ی اینترنتی با حمایت درمانگر) دریافت نمودند. مشارکت‌کنندگان هر دو گروه در سه مرحله پیش‌آزمون، پس‌آزمون و پیگیری ۲ ماهه به‌وسیله آزمون افسردگی بک (BDI-II) و پرسشنامه پذیرش و عمل (AAQ-II) مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده‌ها با روش آماری تحلیل واریانس با اندازه‌گیری‌های مکرر و با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS-۲۲ موردتجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج تحلیل داده‌ها، نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به شیوه‌ی اینترنتی باعث کاهش معنا‌دار نمرات علائم افسردگی و افزایش انعطاف‌پذیری روان‌شناختی مشارکت‌کنندگان گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل، در مراحل پس‌آزمون و پیگیری شده است.
بحث و نتیجه‌گیری: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به روش خودیاری با استفاده از اینترنت در کاهش علائم افسردگی و افزایش انعطاف‌پذیری روان‌شناختی دانشجویان مؤثر است.
خانم مژگان بهرامی نسب، خانم مریم سادات متولی،
دوره ۱۰، شماره ۳۶ - ( پاییز ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: بیماری کرونا از اواخر سال ۲۰۱۹ تاکنون مردم دنیا را به خود درگیر کرده است. پرسنل بیمارستان­ها در خط مقدم مبارزه با این ویروس قرار گرفته­اند. پرستاران به­عنوان بزرگ‌ترین نیروی انسانی فعال سازمان‌های مراقبتی بهداشتی بیشترین برخورد را با بیماران کرونایی دارند. هدف از تحقیق حاضر پیش‌بینی رفتارهای خود مراقبتی براساس حساسیت اضطرابی، عدم تحمل بلاتکلیفی و ویژگی­های شخصیتی در پرستاران شاغل در بخش بیماری کووید-۱۹ بود.
روش کار: تحقیق حاضر مطالعه­ای توصیفی-تحلیلی بود که بر روی پرستاران بخش­های کووید-۱۹ بیمارستان­های تهران انجام گرفت. براساس روش نمونه­گیری هدفمند، تعداد ۱۰۰ نفر به­عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و به پرسشنامه­های رفتارهای خودمراقبتی کرونا پویان فرد و همکاران (۱۳۹۹) و پنج عامل شخصیتی نئو کاستا و همکاران (۱۹۸۹) و مقیاس­های حساسیت اضطرابی تجدیدنظر شده ریس و همکاران (۱۹۸۶) و عدم تحمل بلاتکلیفی فریستون (۱۹۹۴) پاسخ دادند. به­منظور تجزیه و تحلیل یافته­ها از روش همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه در نرم­افزار Spss نسخه ۲۶ استفاده شد.
یافته­ها: نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که رفتارهای خودمراقبتی با ویژگی­های شخصیت رابطه مثبت و معنادار و با حساسیت اضطرابی و عدم تحمل بلاتکلیفی رابطه منفی و معنادار (۰۵/۰ >p). همچنین نتایج آزمون رگرسیون چندگانه نشان داد که حساسیت اضطرابی، عدم تحمل بلاتکلیفی و ویژگی­های شخصیتی به ترتیب توانسته­اند ۳۹-، ۴۰- و ۷۲ درصد از تغییرات رفتارهای خودمراقبتی را در جمعیت نمونه آماری پیش­بینی کند.
نتیجه­گیری: با توجه به درگیری شدید پرستاران با بیماران در بخش­های کووید-۱۹ و خطرات فراوان برای آن­ها پیشنهاد می­گردد تا از حضور یک روانشناس برای کمک به پرستاران استفاده شود.

صفحه 1 از 1     

پرستار و پزشک در رزم Nurse and Physician Within War
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4700