دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز
چکیده: (2754 مشاهده)
مقدمه : داشتن آگـاهی و دانـش کافی در رابطه با خون و فرآورده هـای آن برای پرستاران، از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا این پژوهش با هدف تعیین تاثیر استفاده از آموزش ترکیبی در رابطه با تزریق خون ایمن ، بر آگاهی و عملکرد پرستاران انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه نیمه تجربی با مشارکت 50 پرستار شاغل در بخش های مختلف بیمارستان های جنوب غرب نزاجا اهواز در سال 1398انجام شد. انتخاب بخش ها بصورت تصادفی و انتخاب پرستاران به صورت در دسترس بود. پس از انتخاب نمونه ها بر اساس معیار های ورود، داده ها قبل و بعد از آموزش ترکیبی، با استفاده از پرسشنامه سنجش آگاهی و عملکرد پرستاران در رابطه با تزریق خون ایمن جمع آوری گردید و با استفاده از آزمون های آماری تی زوجی، ویل کاکسون و آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر و نرم افزار SPSS نسخه 22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها: نتایج نشان داد که میانگین نمره آگاهی و عملکرد پرستاران در رابطه با تزریق خون ایمن بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله، به طور معنی داری افزایش یافته است(p<0/001). همچنین نتایج این پژوهش نشان داد که میزان آگاهی و عملکرد بعداز مداخله نسبت به قبل از مداخله به سطح متوسط تا خوب بهبود یافته است.
نتیجه گیری: باتوجه به افزایش سطح آگاهی و عملکرد پرستاران پس از مداخله نسبت به قبل از مداخله، پیشنهاد می شود که از این روش آموزشی جهت بهبود دانش و عملکرد پرستاران در بیمارستان های مختلف استفاده گردد.