TY - JOUR T1 - TT - بررسی مقادیر فاکتور های شیمیایی و فیزیکی چای های ارسالی به آزمایشگاه مواد غذایی اداره بهداشت ودرمان نزاجا درسال 1390 JF - npwjm JO - npwjm VL - 0 IS - 0 UR - http://npwjm.ajaums.ac.ir/article-1-32-fa.html Y1 - 2012 SP - 8 EP - 10 N2 - مقدمه: چای به عنوان پر مصرف ترین نوشیدنی پس ازآب در جهان به شمار می آید. طی سالیان اخیر مشخص شده است که چای به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده عمل می کند و می تواند با آثار زیانبار رادیکال های آزاد اکسیژن مقابله کند در پژوهش های اخیر نشان داده شده است که چای می تواند ایمنی بدن را درمقابل ویروس ها وانواع مختلف سرطان افزایش دهد. چای دارای انواع پلی فنل است پلی فنل ها ترکیبات آنتی اکسیدان هستند که سلول های انسانی را از صدمه محافظت می نمایند. مواد وروش کار: در یک مطالعه توصیفی – تحلیلی فاکتور های شیمیایی 109 نمونه چای ارسالی از واریته های مختلف شاملCTC (Crash treat corel)، سیلان، ایرانی وکلکته شامل رطوبت ،عصاره آبی ،فیبر،کافئین،خاکستر محلول ونا محلول در اسید،وخاکستر کل اندازه گیری شد. اطلاعات بدست آمده توسط نرم افزار SPSS19 وروش آماری آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. بحث ونتیجه گیری: میانگین فیبر در چای ایرانی بیشتر از نمونه های خارجی و میانگین کافئین آن کمتر بوده است و این امر به خاطر تفاوت اقلیمی، نوع خاک وساختار گیاه می باشد. بین سایر متغیرهای فیزیکی و شیمیایی تفاوتی دیده نشد. M3 ER -