[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه::
اخبار::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جلد 0 - مقالات برگزیده ::
جلد 0 - مقالات برگزیده صفحات 14-12 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان آفلاتوکسین B1 و M1 در تعدادی از مواد غذایی موجود در انبارهای مواد غذایی یگان‌های نزاجا در تهران در سال 1390
کیوان کوهیان، محمد حسن کاظمی گلوگاهی، مرتضی اکبری
اداره بهداشت و درمان نزاجا
چکیده:   (6607 مشاهده)

مقدمه: انواع قارچ‌های آسپرژیلوس از مهمترین گونه‌های مولد آفلاتوکسین‌های B1، B2، G1 و G2 در مواد غذایی می‌باشند. آفلاتوکسین‌های M‏1 و M2 متابولیت‌های هیدروکسیله شده آفلاتوکسین‌های B1 و B2 هستند. هدف از اجرای این مطالعه بررسی وضعیت آلودگی مواد غذایی به آفلاتوکسین در انبارهای مواد غذایی نزاجا بوده است. بدین منظور از 4 نوع مواد غذایی شامل برنج، آرد گندم، پنیر و ماست درسال 1390 نمونه‌گیری و آزمایش به عمل آمد. مواد و روش‌ها: این مطالعه یک مطالعه مقطعی می‌باشد که در سال 1390 بر روی 4 ماده غذایی صورت پذیرفت. از هر نوع ماده غذایی در هر یگان تعداد 20 نمونه مطابق با استانداردهای ملی نمونه‌گیری به عمل آمد. میزان آفلاتوکسین B1 و آفلاتوکسین M1 در محصولات یاد شده توسط الیزا تعیین گردید. یافته‌ها: از 160 نمونه اخذ شده از هر یک از این مواد، 37/4% از نمونه‌های برنج، 12/8% از نمونه‌های آرد گندم، 25/21% از نمونه‌های پنیر و 62/5% از نمونه‌های ماست به آفلاتوکسین آلوده بودند. نمونه‌های برنج، آرد گندم، پنیر و ماست به ترتیب دارای 625/0%، 25/1%، 5% و 87/1% آلودگی بیش از حد مجاز آفلاتوکسین بودند. بحث و نتیجه‌گیری: در مجموع میزان آلودگی مواد غذایی به آفلاتوکسین در نمونه‌های مواد غذایی موجود در یگان‌های نزاجا پایین‌تر از میانگین کشوری بود که این امر می‌تواند به علت آزمایش‌های میکروبی و قارچی بر نمونه‌های دریافتی از کارخانه‌ها باشد. البته با توجه به این که نمونه‌گیری‌ها عمدتاً در فصل تابستان انجام گرفته‌اند، تغذیه دام‌ها با علوفه تازه نیز می‌تواند باعث کاهش قابل توجه آفلاتوکسین در فرآورده‌های لبنی گردد. موثرترین و مهمترین راه‌های کنترل آلودگی، تولید فرآورده‌های فاقد آفلاتوکسین و یا میزان پایین آن می‌باشد که عمدتاً با نگهداری، بسته‌بندی و فرآوری مناسب مواد غذایی پدید می‌آید.

واژه‌های کلیدی: آفلاتوکسین، برنج، آرد گندم، پنیر، ماست، نزاجا
متن کامل [PDF 276 kb]   (6153 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1392/12/28 | پذیرش: 1392/12/28 | انتشار: 1392/12/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


کوهیان کیوان، کاظمی گلوگاهی محمد حسن، اکبری مرتضی. بررسی میزان آفلاتوکسین B1 و M1 در تعدادی از مواد غذایی موجود در انبارهای مواد غذایی یگان‌های نزاجا در تهران در سال 1390 . پرستار و پزشک در رزم. 1390;

URL: http://npwjm.ajaums.ac.ir/article-1-98-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 0 - مقالات برگزیده برگشت به فهرست نسخه ها
پرستار و پزشک در رزم Nurse and Physician Within War
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645