:: دوره 10، شماره 35 - ( تابستان ۱۴۰۱ 1401 ) ::
جلد 10 شماره 35 صفحات 51-44 برگشت به فهرست نسخه ها
پیش بینی استرس ادراک شده بر اساس خودکارآمدی و سرسختی روانشناختی در بیماران قلبی عروقی
منیر جاور ، امین رفیعی پور ، مهرداد ثابت
مؤسسه آموزش عالی آیندگان تنکابن ، ایران
چکیده:   (1384 مشاهده)
مقدمه: در بیماران قلبی عروقی، استرس تجربه­ای فراگیر است که می­تواند فرایند بهبودی از بیماری را تحت تاثیر قرار دهد. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی استرس ادراک شده بر اساس خودکارآمدی و سرسختی روانشناختی در بیماران قلبی عروقی انجام شد.
روش: روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل بیماران قلبی عروقی مراجعه کننده به بیمارستان­های قلب و مراکز بازتوانی قلب تهران در سال 1398 بود که از این بین با روش نمونه­گیری هدفمند تعداد 151 نفر به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده­ها شامل پرسشنامه سرسختی روانشناختی، پرسشنامه خودکارآمدی بیماران قلبی و پرسشنامه استرس ادراک شده بود.
یافته­ها: نتایج پژوهش نشان داد که خودکارآمدی و سرسختی روانشناختی با استرس ادراک شده دارای ضریب همبستگی منفی معنادار هستند. نتایج رگرسیون نشان داد که خودکارآمدی و سرسختی روانشناختی نقش معنی داری در پیش بینی استرس ادراک شده در بیماران قلبی داشتند و سهم سرسختی روانشناختی بیشتر بود (05/0>p).
نتیجه­گیری: بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، بیماران قلبی عروقی می­توانند با تقویت سطح خودکارآمدی و سرسختی روانشناختی، به کاهش استرس و در نتیجه سلامتی بیشتر خود کمک کنند.
 
شماره‌ی مقاله: 5
واژه‌های کلیدی: استرس، بیماری قلبی عروقی، خودکارآمدی، سرسختی روانشناختی
متن کامل [PDF 272 kb]   (404 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/2/8 | پذیرش: 1401/6/29 | انتشار: 1401/6/29



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 35 - ( تابستان ۱۴۰۱ 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها