:: دوره 9، شماره 32 - ( پاییز 1400 1400 ) ::
جلد 9 شماره 32 صفحات 73-64 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی بیان ژن‌های SIRT1 و PGC-1α در بافت بیضه موش‌های آزواسپرمی شده با بوسولفان متعاقب یک دوره تمرینات شنا
سحر کوچکی ، هاجر عباس زاده ، پروین فرزانگی
دانشیار، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران
چکیده:   (1916 مشاهده)
مقدمه: آزواسپرمی به عنوان عدم وجود اسپرم از مایع منی تعریف می‌شود. اسپرماتوژنز ممکن است بسیار حساس به ترکیباتی باشد که با متابولیسم انرژی میتوکندری و کنترل تنفس سلولی تداخل دارند. هدف پژوهش حاضر بررسی بیان ژن­های SIRT1 و PGC-1α در بافت بیضه موش­های آزواسپرمی شده با بوسولفان متعاقب یک دوره تمرینات شنا بود.
روش کار: در این مطالعه تجربی، 20 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار پس از ایجاد مدل آزواسپپرمی به­صورت تصادفی به چهار گروه کنترل سالم، شم، آزواسپرمی، تمرین+ آزواسپرمی دسته­بندی شدند. گروه تمرین+ آزواسپرمی، یک ماه بعد از ایجاد آزواسپرمی، به مدت 8 هفته و هر هفته پنج روز و هر روز به مدت 30 دقیقه به انجام تمرین شنا با شدت پایین پرداختند. جهت تجزیه و تحلیل داده­ها از آنالیز واریانس یکطرفه استفاده گردید.  
یافته­ها: نتایج نشان داد که گروه آزواسپرمی نسبت به گروه کنترل سالم موجب کاهش معنادار سطح بیان ژن SIRT1 و PGC-1α می‌شود و 8 هفته تمرین هوازی شنا با شدت پایین موجب افزایش معنادار آن در گروه تمرین+ آزواسپرمی نسبت به گروه آزواسپرمی شده است.
نتیجه­گیری: به­طور کلی نتایج تحقیق حاضر بیانگر آن است که فعالیت ورزشی منظم هوازی مانند شنا با شدت پایین در مهار آثار ناشی از بیماری­های ناباروری از طریق حفظ و توسعه بیوژنز میتوکندری در بهبود فرآیند اسپرماتوژنز کمک شایانی می­کند.
شماره‌ی مقاله: 6
واژه‌های کلیدی: شنا، SIRT1، PGC-1α، آزواسپرمی.
متن کامل [PDF 508 kb]   (667 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/9/9 | پذیرش: 1400/9/9 | انتشار: 1400/10/29



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 32 - ( پاییز 1400 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها