:: دوره 6، شماره 21 - ( مستان 97 1397 ) ::
جلد 6 شماره 21 صفحات 60-66 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات ضد باکتریایی، ضد قارچی و آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی کندرکوهی
حمید بیضایی، سید هادی هاشمی، عباس جمشیدیان، بهزاد قاسمی*، محمد رضا مقدم منش
چکیده:   (822 مشاهده)
مقدمه: رادیکال‌های آزاد موجود در منابع غذایی و محیط زندگی، و گسترش سویه های مقاومت دارویی در عوامل بیماری‌زا از معضلات جدید حوزه بهداشت هستند. عوارض جانبی داروهای شیمیایی، محققین را به سمت استفاده از ترکیبات طبیعی سوق داده است. در این مطالعه، اثر ضد باکتریایی، ضد قارچی و آنتی اکسیدانی عصاره هیدروالکلی کندر بررسی شده است.
روش کار: عصاره کندر از محلول 1:1 اتانول-آب استخراج گردید. اثرات بازدارندگی آن بر باکتری های سودوموناس آئروژینوزا گرم-منفی و استافیلوکوکوس اورئوس گرم-مثبت، و قارچ های آسپرژیلوس فومیگاتوس و کاندیدا آلبیکنس توسط روش های انتشار در دیسک و براث میکرورقیق سازی بررسی شد. خواص آنتی آکسیدانی این عصاره همچنین با استفاده از روش به دام اندازی رادیکال‌های آزاد DPPH تعیین گردید.
یافته‌ها: هیچ گونه فعالیت مهارکنندگی شاخصی از عصاره کندر بر سودوموناس آئروژینوزا، آسپرژیلوس فومیگاتوس و کاندیدا آلبیکنس مشاهده نشد. این عصاره بر استافیلوکوکوس اورئوس با قطر هاله مهار رشد 83/9 میلی متر، MIC 512 و MBC 1024 میکروگرم بر میلی لیتر موثر بود. همچنین IC50  93/22 میکروگرم بر میلی لیتر برای آن ثبت گردید.
بحث و نتیجه‌گیری: عصاره کندربا مهار استافیلوکوکوس اورئوس می‌تواند جایگزین مناسبی برای داروهای رایج که سویه‌های این باکتری به آنها مقاوم شده است باشد. اثرات آنتی اکسیدانی قابل قبول عصاره کندر می تواند آن را به عنوان یک عامل بازدارنده دیابت و سرطان معرفی کند.
واژه‌های کلیدی: عصاره هیدروالکلی کندر، اثرات ضد میکروبی، اثرات آنتی اکسیدانی.
متن کامل [PDF 585 kb]   (246 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/4/16 | پذیرش: 1398/4/16 | انتشار: 1398/4/16


XML   English Abstract   Print



دوره 6، شماره 21 - ( مستان 97 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها