:: دوره 6، شماره 21 - ( مستان 97 1397 ) ::
جلد 6 شماره 21 صفحات 17-11 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثربخشی لووفلوکساسین تزریقی در برابر سیپروفلوکساسین تزریقی و کلیندامایسین در درمان عفونت زخم پای بیماران دیابتی بستری در بخش عفونی بیمارستان بعثت
محمد درویشی، محمد رضا ناظر، مجید نوری، مژگان فروتن
چکیده:   (8750 مشاهده)
مقدمه: زخم پای دیابتی، یکی از شایع­ترین مشکلات بیماران بستری در بخش دیابتی می­باشد. با توجه به عوارض جانبی متعدد بسیاری از آنتی­بیوتیک­ها، تعیین دقیق نوع آنتی­بیوتیک مصرفی با کمترین عوارض جانبی از اهمیت بالینی بالایی برخوردار است. در همین راستا مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثربخشی لووفلوکساسین تزریقی در برابر سیپروفلوکساسین تزریقی و کلیندامایسین در درمان عفونت زخم پای بیماران دیابتی بستری در بیمارستان بعثت طراحی و اجرا گردید.
مواد و روش ها: این مطالعه بر روی 46 بیمار با زخم پای دیابتی درجه 2 در قالب دو گروه 23 نفره شامل گروه درمان با لووفلوکساسین (مونوتراپی) تزریقی و گروه سیپروفلوکساسین تزریقی و کلیندامایسین (درمان ترکیبی) صورت گرفت. نمونه­های خون و بافت برای انجام آزمایش­های سرولوژی و میکروب­شناسی جمع­آوری شدند. در ادامه مطالعه پارامترهای مهم درمانی نظیر میزان کاهش ترشحات اکسودایی، فعالیت پاتوژنی زخم ، کاهش تعداد سلول­های التهابی طول دوره و هزینه درمان و سایرموارد در دو گروه مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: تمامی باکتری های ایزوله شده گرم مثبت بوده و در  این میان گونه های استافیلوکوکوس بیشترین سهم را به خود اختصاص داده بودند. میزان کاهش ترشحات اکسودایی، فعالیت پاتوژنی زخم پای دیابتی، میزان کاهش تعداد سلول­های التهابی در زخم در گروه مونوتراپی نسبت به درمان ترکیبی افزایش بیشتری نشان داد.  میزان افزایش دبریدمنت بافتی و جمع شدگی سطح زخم پای بیماران دیابتی نیز در گروه مونوتراپی بیشتر بود . موارد ترمیم بافت آسیب دیده در زخم پای بیماران دیابتی در هر دو گروه به میزان مساوی مشاهده گردید. طول دوره آنتی­بیوتیک­تراپی در گروه مونوتراپی به نسبت گروه درمان ترکیبی 8/22% کاهش داشت  داشته است، که از نظر بالینی بسیار چشمگیر بود.
نتیجه­گیری: در ارزیابی­های بالینی صورت گرفته، موفقیت­ها و هزینه های درمانی در گروه درمان با لووفلوکساسین به عنوان منوتراپی، نسبتاً از گروه درمان ترکیبی با سیپروفلوکساسین تزریقی و کلیندامایسین مطلوب تر بوده است.
واژه‌های کلیدی: لووفلوکساسین، کلیندامایسین، سیپروفلوکساسین، دیابت ملیتوس، زخم پای دیابتی.
متن کامل [PDF 643 kb]   (6317 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/4/15 | پذیرش: 1398/4/15 | انتشار: 1398/4/15


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 21 - ( مستان 97 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها