:: دوره 3، شماره 9 - ( 10-1394 ) ::
جلد 3 شماره 9 صفحات 14-5 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش استرس جنگ به‌عنوان یکی از عوامل ایجادکننده آسیب‌های روانی
امیر محسن راه‌نجات، وحید دنیوی، ارسیا تقوی، مرتضی اکبری، حسن شاهمیری
چکیده:   (3840 مشاهده)

مقدمه: یکی از آسیب‌ها و نتایج ناگوار جنگ‌ها، واکنش ناشی از استرس جنگ (CSR) نام دارد. CSR شامل طیف وسیعی از آسیب‌های جسمی، روانی و رفتاری است که به دنبال جنگ ایجاد می­شود. هدف از انجام این مطالعه مرور علائم و نشانه­های CSR و نحوه پیشگیری و درمان این عارضه است.

روش کار: مقاله پیش رو حاصل یک مطالعه مروری ساختارمند است که با استفاده از کلید واژگان استرس، جنگ، واکنش­ روانی و جسمی در یک‌فاصله زمانی 10 ساله در پایگاه‌های اطلاعاتی پاپ مد (Pub Med) و گوگل‌اسکولار (Google Scholar)، الزویر (Elsevier) و دستنامه‌ روانشناسی نظامی، رویان گال و دیوید منگلدزورف، روانشناسی نظامی: کاربرد بالینی و عملیاتی، کری اچ کندی و اریک ای زیلمر و دستنامه روانشناسی نظامی آکسفورد، جانیس اچ. لورنس مایکل دی. ماتیوز، انجام‌شده است.

یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان‌دهنده تأثیر واکنش‌های ناشی از استرس جنگ روی عملکرد و کارایی نیروهای نظامی در طول جنگ‌های به‌عمل‌آمده در ادوار مختلف تاریخ است.

نتیجه‌گیری: با توجه به اهمیت کنترل و پیشگیری از واکنش‌های روانی ناشی از استرس جنگ در ارتقای عملکرد یگان‌های نظامی، داشتن برنامه‌های کنترل، پیشگیری و درمان در این زمینه مهم می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: استرس جنگ، پیشگیری و درمان
متن کامل [PDF 627 kb]   (6335 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/10/26 | پذیرش: 1395/10/26 | انتشار: 1395/10/26


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 9 - ( 10-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها