:: دوره 4، شماره 10 و 11 - ( 5-1395 ) ::
جلد 4 شماره 10 و 11 صفحات 79-72 برگشت به فهرست نسخه ها
رخداد بیماری های عفونی پس از بلایای طبیعی و نقش نیروهای مسلح در کنترل و پیشگیری آن ها
محمد درویشی، مریم مسائلی
دانشگاه علوم پزشکی آجا
چکیده:   (3908 مشاهده)

مقدمه: اپیدمی شدن بیماری های عفونی به دنبال حوادث  طبیعی به ویژه در کشورهای پیشرفته بندرت دیده می شود. بررسی حوادث طبیعی قبلی نشان می دهد که مشکلات پوستی، اسهال وعفونت های تنفسی شایع ترین بیماری های عفونی در نجات یافتگان می باشد. آنچه که مطرح است اپیدمی های ویژه ای است که بدنبال زلزله، سیل، طوفان، سونامی، فوران آتشفشان و ریزش و خشکسالی دیده می شود.

روش کار: مقالات و گزارش های منتشر شده در این رابطه که از سال 2000 تا 2012 منتشر شده است مورد بررسی قرار گرفته و در این مقاله جمع بندی شده است.

یافته ها: از طریق سبب شناسی، بیماری های شایع معمولاً قابل پیش بینی بوده و بازتابی از بیماری های عفونی بومی  در منطقه قبل از حادثه می باشد. جراحت و آسیب بافت نرم در اولین روزهای بعد از حادثه دیده می شود. در مقابل عفونت هایی که از راه غذا، آب و هوا ایجاد می شوند حدود یک ماه بعد از حادثه بروز می کنند.

نتیجه گیری: بیماری‌های واگیر شایع در جمعیت آواره است به خصوص فقرا که دسترسی آنها به نیازهای اساسی مانند آب سالم و بهداشت، سرپناه مناسب و خدمات بهداشتی اولیه کم است. در این مقاله معیارهای سلامتی و بهداشت عمومی پیشگیری کننده که در کاهش چنین اپیدمی هایی کمک کننده هستند و نقش نیروهای مسلح در چگونگی کاهش آن مورد بررسی قرار گرفته شده است.

واژه‌های کلیدی: بیماری های عفونی، بلایا، نیرو های مسلح، پیشگیری
متن کامل [PDF 529 kb]   (5626 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/10/3 | پذیرش: 1395/11/23 | انتشار: 1396/4/3


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 10 و 11 - ( 5-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها