[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
نمایه::
اخبار::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 3، شماره 9 - ( 10-1394 ) ::
جلد 3 شماره 9 صفحات 26-15 برگشت به فهرست نسخه ها
الزامات سازمانی بهداری رزمی نیروهای مسلح در مواجهه با تهدیدات نظامی آتی: یک مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوی
محمود چاقری، شهرام توفیقی، علی عقیقی
دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه ا...(عج)
چکیده:   (4240 مشاهده)

مقدمه: با وجود صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران، آمریکا و اسرائیل و متحدان‌شان بارها آن را تهدید به حمله نظامی نموده‌اند. در این میان لازم است بهداری رزمی نیروهای مسلح ایران، همگام با سایر یگان‌های نظامی کشور، از آمادگی کامل جهت حمایت‌های امدادی، بهداشتی و درمانی برخوردار باشد. این تحقیق کوشیده است الزامات سازمانی لازم برای ارتقاء آمادگی بهداری رزمی نیروهای مسلح ایران را ارائه دهد.

روش کار: تحقیق حاضر تحلیلی-کاربردی از نوع آینده‌پژوهی بوده، گردآوری داده‌ها از بانک­های اطلاعاتی شامل: مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID)، گوگل اسکولار (Google scholar)، پاپ مد (Pub Med)، بانک­های اطلاعاتی عمومی و نیز مطالب و اخبار منتشر شده انجام ‌گرفته است. جامعه تحقیق شامل کلیه مطالب در زمینهٔ تهدیدات نظامی علیه ایران و ویژگی‌های بهداری رزمی در نبرد نامتقارن بوده، نمونه‌گیری به‌صورت هدفمند انجام‌شده و گزاره‌ها به‌عنوان نمونه تحقیق در نظر گرفته‌ شده‌اند. در این تحقیق اطلاعات، در دو زمینه تهدیدات نظامی علیه ایران و بهداری رزمی در نبرد نامتقارن گردآوری‌شده است. تحلیل اطلاعات به روش تحلیل محتوای کیفی و با استفاده از بسط نظام مقوله‌ای استقرائی (Induction Analysis) صورت گرفته است. در این مقاله با کدگذاری مقوله‌ها و با توجه به نوع تهدیدات موجود و اصول حاکم بر بهداری رزمی درنبرد نامتقارن به تجزیه‌وتحلیل داده‌ها و بحث پیرامون الزامات بهداری رزمی ایران پرداخته‌شده است.

یافته‌ها: بهداری رزمی درنبرد نامتقارن از اصولی چون چالاکی، ساخت ارگانیک، فنّاوری پیشرفته و پرتابل، تمرکز و رسمیت پائین، ساختار شبکه‌ای، برخورداری از فرماندهان مجرب و آشنا به فنون نظامی، برخورداری از ساختار متغیر و پراکنده و کوچک و نیز برخورداری از قدرت پیش‌بینی و واکنش سریع تبعیت می‌نماید. از طرف دیگر تهدیدات نظامی، عمدتاً از سوی بخش هوائی و دریایی علیه ایران متمرکز بوده و به‌صورت برق‌آسا و کوتاه‌مدت، دارای برنامه‌ریزی انعطاف‌پذیر، عملیات پویا، جنگ فضا محور، تسلیحات جدید، اجرای عملیات در دوردست‌ها و استفاده کمتر از نیروی زمینی از ویژگی‌های حملات نظامی امریکا و متحدانش خواهد بود.

نتیجه‌گیری: تأکید هر چه بیشتر بر سرعت عمل، تجهیز شدن به وسایل امدادی مدرن و سیار، توسعه امداد هوائی و دریایی، تدارک دیدن مراکز امدادی درمانی مخفی، شناسایی مراکز نظامی مورد تهدید و کسب آمادگی‌های لازم، ارتقاء قدرت پیش‌بینی و واکنش سریع نسبت به وضعیت‌های متغیر، آشنایی با مصدومیت‌های حاصل از تسلیحات جدید، آشنایی بیشتر با فنون استتار و اختفاء، توسعه و ارتقاء آموزش‌های خودامدادی و دگر امدادی، هماهنگی کامل با نظام بهداشتی درمانی و امدادی غیرنظامی و نیز توسعه مراکز درمانی سیار در سواحل جنوبی از راهبردهای اساسی برای ارتقاء توان بهداری رزمی نیروهای مسلح در مواجهه با تهدیدات آتی است.

واژه‌های کلیدی: بهداری رزمی، نبرد نامتقارن، تهدید، الزامات سازمانی
متن کامل [PDF 479 kb]   (4973 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/10/26 | پذیرش: 1395/10/26 | انتشار: 1395/10/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Organizationalrequirements for IRAN military med against military treats: A qualitative study. NPWJM 2016; 3 (9) :15-26
URL: http://npwjm.ajaums.ac.ir/article-1-347-fa.html

چاقری محمود، توفیقی شهرام، عقیقی علی. الزامات سازمانی بهداری رزمی نیروهای مسلح در مواجهه با تهدیدات نظامی آتی: یک مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوی. پرستار و پزشک در رزم. 1394; 3 (9) :15-26

URL: http://npwjm.ajaums.ac.ir/article-1-347-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 9 - ( 10-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
پرستار و پزشک در رزم Nurse and Physician Within War
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645